Salāti, kas garantēti saņems sajūsmas pilnas atsauksmes? Izmēģiniet šos. To galvenās priekšrocības ir vienkāršā garša, sātīgums un pārsteidzošais izskats, kas atgādina sniegotas kalnu virsotnes.
Šeit nav sarežģītu mērču vai eksotisku sastāvdaļu, tikai pārbaudītas un pārbaudītas sastāvdaļas perfektā kombinācijā.
Sastāvdaļas:
- Vistas fileja – 1 (apmēram 300-400 g)
- Kartupeļi – 2 vidēja lieluma
- Burkāni – 1
- Sēnes – 400 g
- Sīpols – 1
- Vistas olas – 6
- Cietais siers – 200 g (piemēroti ir krievu, Gaudas vai Čedaras siers)
- Majonēze – pildījumam
- Augu eļļa – cepšanai
- Sāls un melnie pipari – pēc garšas
- Garšaugi (pētersīļi, dilles) – pasniegšanai (pēc izvēles)
- Svarīgi: kartupeļi, burkāni, vistas fileja un olas iepriekš jānovāra, līdz tie ir mīksti, un jāatdzesē.
Pagatavošana:
Nomizojiet atdzesētos kartupeļus un rupji sarīvējiet. Dariet to pašu ar vārītajiem burkāniem. Sadaliet vistas fileju mazos gabaliņos vai sagrieziet mazos kubiņos.
Noskalojiet sēnes, nosusiniet tās un sagrieziet mazos kubiņos. Ievietojiet sēnes sausā, iepriekš uzkarsētā pannā. Cepiet uz vidējas uguns, maisot, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Sīki sakapājiet sīpolu. Pievienojiet sēnēm augu eļļu un sīpolu. Cepiet kopā, līdz sīpoli ir mīksti un sēnes ir viegli apbrūnējušas. Pievienojiet sāli un piparus, noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist.
Uzmanīgi pārgrieziet cieti vārītas olas uz pusēm. Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Smalki sarīvējiet pusi dzeltenumu — tas veidos atsevišķu kārtu. Atlikušos dzeltenumus saspaidiet bļodā ar dakšiņu, pievienojiet 2 ēdamkarotes majonēzes un apmēram 1/3 atdzesēto sēņu un sīpolu.
Maisiet līdz gludai masai — tas būs pildījums baltumiem. Salieciet salātus uz liela, plakana šķīvja. Kartupeļi. Novietojiet tos pirmajā kārtā, viegli piespiežot. Viegli apkaisiet ar sāli un apsmērējiet ar majonēzi. Burkāni. Izklājiet tos vienmērīgā kārtā un apsmērējiet ar majonēzi.
Vista. Uzlieciet vistas filejas kārtu. Ja vēlaties, viegli apsāliet. Apsmērējiet ar majonēzi. Dzeltenumi. Vienmērīgi izklājiet sarīvētos dzeltenumus. Šo kārtu nepārklājiet ar majonēzi. Sēnes un sīpoli. Uzklājiet atlikušo sēņu maisījumu. Virsū uzklājiet vieglu majonēzes kārtu.
“Sniega kupenas”.
Lasi vel: ”X faktora” atbalstītāji pie TV ekrāniem nikni par redzēto raidījuma finālā: ”Tā pat sportā nedara”
Katru olu baltuma pusi piepildiet ar sagatavoto dzeltenumu pildījumu (ar kaudzīti). Sakārtojiet maisījumu uz sēnēm jebkurā secībā, veidojot uzkalniņu. Uzklājiet majonēzes kārtu. Siers. Pēdējā kārta ir smalki sarīvēts siers. Tas pārklās salātus kā sniega sega. Dekorējiet pēc vēlēšanās. Gatavos salātus ievietojiet ledusskapī vismaz 2 stundas vai vēlams uz nakti. Tas ļaus visām kārtām iesūkties un saplūst kopā.
Pirms pasniegšanas dekorējiet ar garšaugu zariņiem. Labu apetīti!










